Skip to content

Wie zijn wij?

Wij zijn Yaron Gospel Choir en we zingen in de traditie van de Amerikaanse black gospel. Iedereen die graag gospel zingt en achter de teksten kan staan is welkom. We geven mensen de gelegenheid vanuit hun hart samen met anderen te zingen.

Ontstaan

Wij zijn ontstaan uit een projectkoor. Na drie succesvolle projecten wilde een aantal deelnemers graag een permanent koor beginnen.

In het najaar van 2014 zijn de eerste stappen gezet naar het oprichten van een black gospel koor in Amersfoort. Wij zijn in februari 2015 officieel van start gegaan onder leiding van dirigente Marjolein Gorter.

Yaron

Yaron betekent: zing luid (voor de Here). Door het zingen van gospelmuziek leggen we verbinding met elkaar, als mensen met diverse achtergronden. Wanneer we optreden zoeken we de verbinding met mensen die komen luisteren door de muziek en de woorden die we zingen.
kerstconcert2023marjolein1klein


Dirigente

Ik ben Marjolein Gorter. Al meer dan 30 jaar ben ik actief in verschillende black gospel koren en bands. Sinds 2014 ben ik de dirigente van Yaron Gospel Choir en dat is ontzettend leuk!

kerstconcert2023band


Band

Basgitaar: Thijs

Piano: Embert-Jan 

Techniek: Arthur 

Bestuur

Femke Beerenfenger
Voorzitter

Ascha van Rossum
Secretaris

Angela v/d Berg
Penningmeester